Ukrajinski general: Rusija želi da zauzme Bahmut do Dana pobede

Napadi su intezivirani

08.05.2023. 08:29
  • Podeli:
bahmut reuters-6448fdc5ef6a8.webp Foto: Reuters

 Rusija je intenzivirala granatiranje Bahmuta u nadi da će ga zauzeti do utorka, rekao je danas visoki ukrajinski general zadužen za odbranu tog grada Oleksandr Sirski, i dodao da će učiniti sve da to spreči.

On je istakao da su ruske snage povećale intenzitet granatiranja grada teškim naoružanjem, da su počele sa upotrebom naprednije opreme, kao i da vrše pregrupaciju trupa, prenosi Rojters.

''Danas je važno doneti odluke što je brže moguće i predvideti dejstva neprijatelja'', rekao je Sirski na svom Telegram kanalu nakon, kako je rekao, posete trupama duž linije fronta u Bahmutu.

''Rusi se i dalje nadaju da će zauzeti grad do 9. maja. Naš zadatak je da to sprečimo'', rekao je.

Agencija podseća da je 9. maj praznik Dana pobede u Rusiji, kada se obeležava pobeda nad nacističkom Nemačkom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()