Ukrajinski 'Leopardi' oštećeni u borbi sa ruskim snagama idu na servis u Poljsku

Centar, koji će koštati između 150 i 200 miliona evra godišnje, mogao bi da postane operativan krajem maja

21.04.2023. 18:17
  • Podeli:
Tenk_Leopard 2_NATO_Foto Reuters-6442b6c144642.webp Foto: Reuters

Nemačka, Poljska i Ukrajina potpisale su sporazum o izgradnji centra za popravku tenkova "leopard", korišćenih u borbi protiv ruskih snaga, izjavio je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, na sastanku sa saveznicima u vojnoj bazi Ramštajn.

Centar će se graditi u Poljskoj, prenosi Rojters.

Sve strane su se dogovorile o načinu finansiranja tog centra, koji će koštati između 150 i 200 miliona evra godišnje i mogao bi da postane operativan krajem maja, dodao je Pistorijus.

Na pitanje da prokomentariše mogućnost ulaska Ukrajine u NATO, Pistorijus je rekao da se svi članovi Alijanse slažu da Ukrajina treba jednog dana da postane član tog bloka, ali je dodao i da "sve treba da ide po redu", i da je sada fokus na tome kako pomoći Ukrajini na bojnom polju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()