Ukrajinski poslanik: Ratovaćemo i sa Kinom i sa Iranom ako treba, samo da pomognemo SAD-u

"SAD su nam rekle da će biti uz nas koliko god bude potrebno. Sada je vreme da ispune obećanja", rekao je Gončarenko

24.02.2024. 14:37
  • Podeli:
Ukrajina_Bradley_BMP_foto_X-65a798968520d.webp Foto: X/@Osinttechnical

Kijev je spreman da pomogne Sjedinjenim Državama u ratu protiv bilo kog neprijatelja, bilo da je reč o Iranu, Severnoj Koreji ili Kini, rekao je ukrajinski poslanik Aleksej Gončarenko, tvrdeći da će se njegova zemlja pokazati kao "vredan vojni saveznik".

Gončarenko je u intervjuu za Si-En-En ponovo pozvao Sjedinjene Države da pošalju Ukrajini više vojne pomoći.

"SAD su nam rekle da će biti uz nas koliko god bude potrebno. Sada je vreme da ispune obećanja", rekao je on.

Gončarenko je zamerio američkim političarima što su se previše fokusirali na predstojeće predsedničke izbore, navodeći da Ukrajina ne bi trebalo da bude "žrtva" ovoga.

On je rekao da podrška Ukrajini služi interesima Vašingtona bez obzira na to ko pobedi u trci za Bijelu kuću.

"U slučaju budućeg rata, Amerikancima će trebati ljudi koji će stajati rame uz rame sa njima, ali malo nacija bi bilo spremno da uloži sve da podrži SAD", naveo je Gončaernko.

On je rekao da su Ukrajinci spremni. "Spremni smo da stanemo sa SAD rame uz rame, bilo u rovovima blizu Teherana, bilo u Severnoj Koreji, ili blizu Pekinga. Nema razlike. Zato što cenimo vašu podršku", rekao je on.

Gončarenko je naveo da Ukrajina ima "drugu najjaču vojsku u slobodnom svetu" poslije SAD, što je čini "veoma vrednim saveznikom", prenosi "Raša tudej".

"Međutim, danas nam je potrebna vaša podrška da odbranimo našu zemlju", rekao je Gončarenko i dodao da je do gubitka Avdejevke prošle sedmice došlo zbog nedostatka i kašnjenja u isporuci oružja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()