UN: 109 Palestinaca poginulo, 296 ranjeno u Pojasu Gaze od ponedeljka do srede

UNOCHA navodi da su 32 osobe ubijene u šest izraelskih napada na Rafu, uključujući 11 dece i osam žena

09.05.2024. 09:14
  • Podeli:
izraelska vojska idf AP PhotoTsafrir Abayov tanjug-663c77d37989f.webp Foto: AP PhotoTsafrir Abayov Tanjug

Najmanje 109 Palestinaca je ubijeno, a 296 ranjeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze između ponedeljka i srede popodne, uključujući žene i decu koji su poginuli u napadima na stambene kuće u Rafi, saopštila je Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova (UNOCHA), na osnovu podataka koje je dobila od Ministarstva zdravlja u Gazi koje kontroliše Hamas.

UNOCHA navodi da su 32 osobe ubijene u šest izraelskih napada na Rafu, uključujući 11 dece i osam žena.

Devet osoba, uključujući četvoro dece i dve žene, ubijeni su u izraelskom napadu na izbeglički kamp jugoistočno od Rafe.

Pet osoba, uključujući ženu i dete ubijene su u izraelskom napadu na kuću u zapadnoj Rafi.

 Još pet osoba ubijeno je u dva odvojena napada na na istoku i zapadu Rafe, navodi UNOCHA, prenela je Al Džazira.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()