UN: Izraelske naredio evakuaciju dve trećine teritorije Gaze

Više od polovine stanovništva Gaze, koje broji oko 2,3 miliona ljudi, sada se nalazi u gradu Rafa, na granici sa Egiptom, i okolnim područjima, navela je OCHA.

06.02.2024. 08:54
  • Podeli:
palestinci gaza koridor reuters-654e3095360c5.webp Foto: Reuters

Izraelske naredbe za evakuaciju u Pojasu Gaze sada obuhvataju dve trećine teritorije ove palestinske enklave ili 246 kvadratnih kilometara, saopštili su posmatrači Ujedinjenih nacija.

Desetine hiljada ljudi pobeglo je i nastavlja da beži iz ove oblasti, navodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) u najnovijem dnevnom izveštaju o humanitarnoj situaciji u Gazi.

Više od polovine stanovništva Gaze, koje broji oko 2,3 miliona ljudi, sada se nalazi u gradu Rafa, na granici sa Egiptom, i okolnim područjima, navela je OCHA.

Na početku rata, izraelska vojska je upozoravala Palestince u severnom delu Gaze da napuste svoje domove, kako bi se sklonili iz oblasti gde sprovodi kopnene operacije.

Anadolija

Tokom nastavka borbi, izraelske naredbe za evakuaciju su se proširile na južne delove Pojasa Gaze, uključujući grad Kan Junis i okolna područja, gde je trenutno žarište izraelske kopnene ofanzive.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()