UNICEF: 90 odsto dece u Gazi nema dovoljno hrane potrebne za pravilan razvoj

Zbog višemesečnih ratnih sukoba i smanjenih količina humanitarne pomoći urušen je sistem snabdevanja hranom

06.06.2024. 10:12
  • Podeli:
gaza_djeca_anadolija 1 -65ccea7a23dc9.webp Foto: Anadolija

Fond Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF) saopštio je danas da 90 odsto dece u Pojasu Gaze nema dovoljno hrane potrebne za pravilan i zdrav rast i razvoj, upozoravajući da neuhranjenost mališana može dovesti do posledica opasnih po život.

U saopštenju se navodi da su u Pojasu Gaze zbog višemesečnih ratnih sukoba i smanjenih količina humanitarne pomoći urušeni sistem snabdevanja hranom, kao i zdravstveni sistem, što je izazvalo katastrofalne posledice po decu i njihove porodice.

Ističe se da 90 odsto dece u Pojasu Gaze preživljava sa jednom ili dve grupe hranljivih namirnica dnevno, dok deca moraju da konzumiraju hranu iz najmanje pet od osam grupa hrane, uključujući majčino mleko, jaja, mlečne proizvode, meso i ribu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()