Unuk Šarla de Gola: Prijateljstvo Francuske i Rusije se nastavlja

'Zapad, posebno zemlje NATO, nastoje da omalovaže imidž Rusije. Što više omalovažavaju, više osećam jedinstvo i solidarnost sa ruskim narodom', poručio Pjer de Gol

04.02.2023. 09:32
  • Podeli:
francuska zastava pixabay-1669142669966.webp Foto: Pixabay

Istorija prijateljstva između Rusije i Francuske nastaviće se uprkos sukobu, izjavio je Pjer de Gol, unuk bivšeg predsednika Francuske Šarla de Gola.

"Postoji ruski san u Francuskoj i francuski san u Rusiji. Postoji duga istorija prijateljstva. I to će trajati još dugo uprkos sukobu", rekao je Pjer de Gol prilikom posete Muzeju Staljingradske bitke u Volgogradu.

Rekao je i da je impresioniran patriotizmom ruskog naroda i da bi voleo da vidi takvo jedinstvo u Evropi.

"Zapad, posebno zemlje NATO, nastoje da omalovaže imidž Rusije i izvrću činjenice. Što više omalovažavaju njen imidž, više osećam jedinstvo i solidarnost sa ruskim narodom", dodao je De Gol.

Guverner Volgogradske oblasti Andrej Bočarov saopštio je odluku o postavljanju biste Šarla de Gola u Muzeju Staljingradske bitke tokom proslave pobede u Velikom otadžbinskom (Drugom svetskom) ratu na Istočnom frontu.

Pjer de Gol učestvuje na obeležavanju 80. godišnjice pobede Crvene armije u Staljingradskoj bici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()