Upucani, pa spaljeni: Dva tela pronađena u izgorelom automobilu u Švedskoj

Poslednjih godina u zemlji je došlo do porasta nasilja između kriminalnih bandi koje se bore oko trgovine oružjem i droge

17.07.2024. 09:23
  • Podeli:
stokholm, švedska policija, u stokholmu, stokholmska policija, policajci, 10 april 2024 - profimedia-6627b0ae76b2d.webp Foto: Profimedia

Švedska policija pronašla je dva tela u izgorelom automobilu koji je iznajmio britanski državljanin. Vozač i putnik, koji su iz Danske prešli u grad Malme na jugu Švedske, upucani su u nedelju, navodi list "Aftonbladet", a prenosi Gardijan.

Tojota RAV4, koja je iznajmljena na aerodromu u Kopenhagenu, zapaljena je u industrijskoj zoni Malmea. Poznato je da je auto iznajmio državljanin Velike Britanije, a švedski tim forenzičara radi na identifikaciji žrtava.

Policija je odbila da komentariše da li su ubistva povezana sa nasiljem između bandi u Švedskoj, ali u istragu je navodno uključen i Interpol pošto su žrtve prešle međunarodne granice tokom svog putovanja.

Poslednjih godina u Švedskoj je došlo do porasta nasilja između kriminalnih bandi koje se bore oko trgovine oružjem i droge, i, kako navodi Gardijan, Švedska je druga po stopi smrtnosti od kriminala od oružja u Evropi, posle Albanije.

U 2022. godini u Švedskoj je bilo 391 pucnjave, od kojih su 62 bile fatalne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()