Ursula fon der Lajen izabrana za predsednicu Evropske komisije

Poslanici Evropskog parlamenta (EP) glasali su za reizbor Fon der Lajen, koja je i u prethodnom mandatu bila na čelu EK

18.07.2024. 14:19
  • Podeli:
fon der lajen-669908262af13.webp Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Ursula fon der Lajen po drugi put je izabrana za predsednicu Evropske komisije (EK).

Poslanici Evropskog parlamenta (EP) glasali su za reizbor Fon der Lajen, koja je i u prethodnom mandatu bila na čelu EK.

Ona je prethodno u političkim smernicama za narednu Evropsku komisiju navela je da će pristupanje EU uvek biti proces zasnovan na zaslugama i poručila da će biti pojačana podrška za pripremu zemalja kandidata, uključujući kroz investicije i reforme iz Plana rasta za Zapadni Balkan.

„Pristupanje EU uvek će biti proces zasnovan na zaslugama – i svaki kandidat će se ocenjivati na osnovu sopstvenog napretka ka ispunjavanju svih kriterijuma. Pojačaćemo podršku za pripremu zemalja kandidata, posebno koristeći investicije i reforme u Planu rasta za Zapad Balkan i instrument za Ukrajinu. Ovo će pomoći da se oni integrišu u delove pravnih tekovina EU i jedinstveno tržište i to će ih naviknuti na pristup fondovima EU“, navodi se u političkim smernicama Fon der Lajen, koje je objavila Evropska komisija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()