Uspostavlja se internet i telefonska veza u Gazi: Izrael dozvoljava ulazak dva kamiona sa gorivom dnevno

"NetBloks", grupa koja prati prekide u internetu, potvrdila je da se "internet povezanost delimično obnavlja" u pojasu Gaze

18.11.2023. 08:04
  • Podeli:
izbeglički kamp džebalija, gaza, pojas gaze, izrael, palestinci - AP Photo Mahmoud Abo Salamah Tanjug-6553c94167745.webp Foto: AP Photo/Mahmoud Abo Salamah/Tanjug

Palestinska telekomunikaciona kompanija "Paltel" saopštila je da telefonske i internet usluge ponovo delimično rade širom Gaze, nakon što je isporučeno gorivo za ponovno pokretanje generatora koji napajaju mreže.

"NetBloks", grupa koja prati prekide u internetu, potvrdila je da se "internet povezanost delimično obnavlja" u pojasu Gaze.

"Paltel" je u četvrtak saopštio da su sve komunikacione usluge, uključujući fiksnu vezu, mobilnu mrežu i internet vezu, pale zbog nedostatka goriva.

Takođe, Izrael saopštava da će da dozvoli da dva kamiona sa gorvom uđe u Gazu na dnevnom nivou, nakon pritiska SAD da to učine.

Zvaničnik američkog Stejt departmenta kaže da će biti dozvoljeno da u Gazu bude dovezeno oko 140.000 litara goriva na svaka dva dana.

Većina goriva je namenjena kamionima koji dostavljaju pomoć, kao i pružanju podršku UN u obezbeđivanju vode i kanalizacije, rekao je zvaničnik. Ostatak je za usluge mobilne telefonije i interneta, koji su prekinuti zbog nedostatka goriva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()