Užas u Vermontu: Trojica palestinskih studenta ranjena iz vatrenog oružja

Napadač zasad nije identifikovan, navodi se u saopštenju policije

26.11.2023. 18:51
  • Podeli:
denver američka policija AP PhotoDavid Zalubowski via Tanjug-64895a867f02f.webp Foto: AP PhotoDavid Zalubowski via Tanjug

Tri palestinska studenta ranjena su nakon pucnjave u gradu Berlington, u američkoj saveznoj državi Vermont, saopštila je danas Arapsko-američka grupa za ljudska prava.

Policija Berilngtona je navela da su njihovi službenici u subotu oko 18.30 po lokalnom vremenu dobili poziv da je u toku napad, piše portal WPTZ.

Lokalne vlasti kažu da je policija pronašla dva ranjena muškarca na mestu pucnjave, dok je treća žrtva pronađena malo dalje, navodi Nju Ingland kejbl njuz (NECN). Napadač zasad nije identifikovan, ističe policija.

Arapsko-američki antidiskriminatorski komitet (ADC) preneo je da su žrtve palestinski studenti stari 20 godina koji su se okupili da proslave Dan zahvalnosti.

Oni pohađaju univerzitete Harvard, Braun i Triniti.

ADC dodaje da su pozvali policiju u Vermontu da istraži ovu pucnjavu i da je kategoriziju kao zločin iz mržnje, kao i da je ova organizacija uspela da dođe do ministarstva pravde SAD i FBI.

Palestinsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je danas pucnjavu u kojoj su ranjena trojica Palestinaca, preneo je Arab njuz.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()