Vašington će uvesti "stotine i stotine i stotine sankcija za 500 entiteta" Moskvi

Adejemo je rekao da će akcija prvenstveno biti usmerena na vojno-industrijski kompleks

23.02.2024. 08:24
  • Podeli:
viktorija nuland, 22 feb 2024 - profimedia-65d847193f380.webp Foto: Profimedia

Državna podsekretarka SAD Viktorija Nuland saopštila je danas, dan uoči usvajanja očekivane nove runde sankcija Rusiji da će Vašington uvesti "stotine i stotine i stotine" sankcija Moskvi.

Nulend je dodala da će određene sankcije biti usmerene na odgovorne za smrt ruski opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, ali da će većina ciljati "Putinovu ratnu mašinu" i upotpuniti već postojeće sankcije, prenosi Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden danas je tokom sastanka sa udovicom i kćerkom Navaljnog, Julijom i Darijom, potvrdio da će njegova administracija ''sutra objaviti velike nove sankcije Rusiji kao odgovor na Aleksejevu smrt, rusku represiju i agresiju i njen brutalni i ilegalni rat u Ukrajini''.

Zaminik američkog ministra finansija Voli Adejemo je takođe naveo da će SAD u petak da uvedu sankcije, i to za više od 500 ruskih entiteta u okviru akcije obeležavanja druge godišnjice od početka rata u Ukrajini

Adejemo je rekao da će akcija prvenstveno biti usmerena na vojno-industrijski kompleks, kao i na kompanije u trećim zemljama koje pomažu da se Rusiji olakša pristup određenoj robi, prenosi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()