Veliki požar u Turskoj: Obustavljen saobraćaj preko moreuza Dardaneli

Saobraćaj je obustavljen u oba pravca, kako bi avioni koji gase požar mogli bezbedno da uzimaju vodu iz mora

22.08.2023. 19:16
  • Podeli:
Turska_Dardaneli_Čanakale_Foto Profimedia-64e4ef63a4aba.webp Foto: Profimedia

Pomorski saobraćaj od Egejskog do Mramornog mora preko moreuza Dardaneli suspendovan je zbog šumskog požara u turskoj severozapadnoj provinciji Čanakale, saopštili su danas Ministarstvo saobraćaja i Agencija za transport Tribeka.

U saopštenju Agencije se precizira da je saobraćaj preko Dardanela obustavljen u oba pravca, kako bi avioni koji gase požar mogli bezbedno da uzimaju vodu iz mora, prenosi Rojters.

Iz Ministarstva saobraćaja su naveli da su remorkeri spremni da intervenišu ako se vatra približi obali i da pruže dodatnu podršku 
akciji gašenja požara.

Dardaneli, uski i istorijski značajan prolaz koji povezuje Egejsko sa Crnim morem, vitalna je ruta za brodove koji putuju između Evrope i Azije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()