Više od 20 komada oružja registrovano na oca Trampovog napadača

Sve je kupljeno legalno

15.07.2024. 17:31
  • Podeli:
donald tramp, pokušaj ubistva donalda trampa - 13 jul 2024 - foto Reuters (8)-669327618d824.webp Foto: Reuters

Više od 20 komada oružja registrovano je na oca Tomasa Metjua Kruksa, napadača na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, a to oružje je kupljeno legalno, prema evidenciji koju su pregledali zvaničnici za sprovođenje zakona, rekao je izvor za Si-En-En (CNN).

Kada su istražitelji pretražili telo strelca, pronašli su predajnik, rekao je jedan izvor.

Pretresom automobila napadača otkrivena je slušalica sa žicama koje su ulazile u metalnu kutiju, u kojoj se nalazila naprava za koju se veruje da je eksploziv, u prtljažniku njegovog hjundai sudana.

Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je daljinski upravljač povezan sa mogućom eksplozivnom napravom u vozilu strelca bio deo zavere za atentat na Donalda Trampa, navodi CNN.

Jedna teorija koju istražitelji uzimaju u obzir je da li je ubica nameravao da detonira eksploziv u svom automobilu, kao taktiku odvlačenja pažnje i bezbednosnog osoblja sa položaja na kojem se Kruks nalazio, a u pravcu eksplozije, kazali su izvori za CNN.

Oni su dodali da je Kruksa činjenica da su ga uočili građani i da se suočio sa lokalnim policajcem možda navela da ubrza svoj plan i ne iskoristi moguću ekplozivnu napravu za skretanje pažnje.

Tramp je povređen u pucnjavi u subotu u Batleru u Pensilvaniji.

Kako je saopštila američka Tajna služba, naoružani napadač i najmanje jedan posetilac skupa su ubijeni, a još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene.

Federalni istražni biro saopštio je da je 20-godišnji Tomas Metju Kruks identifikovan kao osumnjičeni u pokušaj ubistva Trampa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()