Visoki komesar UN o palestinskim žrtvama: Danas je mračna prekretnica za svet

Ova nezamisliva situacija je u velikoj meri posledica neuspeha (izraelske vojske) da se pridržava pravila ratovanja, naveo je Tirk

15.08.2024. 19:01
  • Podeli:
gaza, pojas gaze, palestinci - 19 feb 2024 - profimedia-65d334fb80bf6.webp Foto: Profimedia

Danas je mračna prekretnica za svet, izjavio je visoki komesar UN za ljudska prava Folker Tirk povodom broja poginulih u Gazi, koji je danas premašio 40.000, kako je saopštilo palestinsko ministarstvo zdravlja.

"Ova nezamisliva situacija je u velikoj meri posledica neuspeha (izraelske vojske) da se pridržava pravila ratovanja, koji se ponavlja", istakao je on, prenela je Al Džazira.

"Dok svet razmišlja i razmatra svoju nesposobnost da spreči ovaj pokolj, pozivam sve strane da pristanu na momentalni prekid vatre, polože oružje i zauvek zaustave ubijanje", dodao je Tirk.

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je ranije danas da je najmanje 40.005 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima od početka rata u Gazi, preneo je Rojters.

U istom periodu zabeleženo je da je broj povređenih 92.401.

U protekla 24 sata, ubijeno je ukupno 40 Palestinaca, a 107 je ranjeno, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()