Vrelo od rane zore: Severna Koreja ispalila više krstarećih projektila kraj svoje zapadne obale

Generalštab u Seulu dodaje da južnokorejska i američka vojska analiziraju lansiranja koja su otkrivena oko 7 časova ujutru

30.01.2024. 08:58
  • Podeli:
lansiranje krstarećih raketa, severna koreja - 30 jan 2024 - AP PhotoAhn Young-joon Tanjug (2)-65b8abf64ea7d.webp Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/Tanjug

Severna Koreja ispalila je danas više krstarećih projektila u vode kod svoje zapadne obale, u trećem lansiranju takvog oružja ovog meseca, saopštila je vojska Južne Koreje.

Generalštab u Seulu dodaje da južnokorejska i američka vojska analiziraju lansiranja koja su otkrivena oko 7 časova ujutru po lokalnom vremenu, ali ne navodi više detalja, uključujući broj ispaljenih raketa, koliko su daleko letele i da li su lansirane sa kopna ili sa mora, prenosi AP.

Lansiranje je usledilo pošto je 24. i 28. januara testirana krstareća raketa "Pulhvasal-3-31", za koju Severna Koreja kaže da je konstruisana da se ispaljuje iz podmornica.

Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/Tanjug
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()