Zahuktava se na Bliskom istoku: Izrael napao aerodrome u Damasku i Alepu

Izraelska vojska, podsetimo, navela je u utorak na svom nalogu na društvenoj mreži X da je nekoliko granata ispaljeno na Izrael iz pravca Sirije.

12.10.2023. 13:55
  • Podeli:
sirija reuters-6527de78c21aa.webp Foto: Reuters

Izrael je prema nepotvrđenim informacijama napao aerodrome u Damasku i Alepu u Siriji.

"Izrael je izvršio agresiju na aerodrome Damask i Alep. Prema preliminarnim podacima, pucano je na piste, a oba aerodroma su van upotrebe",  navodi sirijski list Al-Vatan.

Provladin radio Šam FM takođe navodi da je na aerodromu u Alepu pričinjena šteta, ali da nema povređenih. Prethodno je stanica saopštila da su izraelski avioni gađali međunarodni aerodrom u Damasku i da je reagovala sirijska PVO.

Za sada nema više detalja.

Izraelska vojska, podsetimo, navela je u utorak na svom nalogu na društvenoj mreži X da je nekoliko granata ispaljeno na Izrael iz pravca Sirije.

"Zabeleženo je nekoliko lansiranja sa sirijske teritorije na teritoriju Izraela. Neki od njih prešli su na teritoriju Izraela i očigledno pali na otvoreno područje", navela je IDF.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()