Zatresao se Njujork: Zemljotres pogodio istok SAD

Epicentar potresa u Nju Džersiju

05.04.2024. 17:45
  • Podeli:
zemljotres - shutterstock-65f34a39086fb.webp Foto: Shutterstock

Zemljotres jačine 4,7 jedinica po Rihterovoj skali pogodio je istok Sjedinjenih Američkih Država. Epicentar potresa je u Nju Džersiju, a podrhtavanje tla osetilo se i u Njujorku i širom istočne obale SAD.

Istok SAD pogodio je zemljotres jačine 4,7 jedinica po Rihterovoj skali.

Prema podacima Geološkog zavoda SAD, epicentar zemljotresa zabeležen je u Nju Džersiju, sedam kilometara severoistočno od merne stanice Vajthaus.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar saopštio je da je potres zabeležen na dubini od oko 10 kilometara.

Rojters prenosi da je seizmička aktivnost retka za taj deo sveta.

Građani na društvenim mrežama navode kako su osetili zemljotres. Osim u Nju Džersiju i Njujorku, potres se osetio i u severnom delu Pensilvanije i na zapadu Konektikata.

Iz njujorške vatrogasne službe saopštili su da nema izveštaja o materijalnoj šteti.

Guvernerka Keti Hočul rekla je kako njen tim proverava da li je negde nastala šteta i da će tokom dana obaveštavati javnost.

Treslo se i tokom sednice Saveta bezbednosti UN

Tokom govora predsednice organizacije "Save the Children" Janti Soeripto zatresla se i sala Saveta bezbednosti UN.

Ona je u jednom trenutku zastala i upitala da li je reč o zemljotresu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()