Zbog gripa, papa Franja molitvu čita iz svoje rezidencije

Kako navode iz Vatikana, papa će se obratiti iz kapele u svojoj rezidenciji kako bi izbegao da izađe napolje i ode do Apostolske palate

26.11.2023. 11:39
  • Podeli:
Tan2023-03-3011271440_6 papa Franja AP PhotoAlessandra Tarantino-64255b1b70f6c.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Papa Franja čitaće danas nedeljnu molitvu Anđeo Gospodnji iz kapele svoje rezidencije u Vatikanu, a ne sa prozora koji gleda na Trg Svetog Petra.

Papa je u subotu u bolnici u Rimu pregledan na skeneru, na kojem je isključeno da postoje komplikacije na plućima, nakon što je nalet gripa primorao papu da otkaže svoje aktivnosti, prenosi Rojters.

Kako navode iz Vatikana, papa će se obratiti iz kapele u svojoj rezidenciji kako bi izbegao da izađe napolje i ode do Apostolske palate.

Obraćanje pape emitovaće se na velikim ekranima ljudima okupljenim na Trgu Svetog Petra, kao i na televizijskim i internet kanalima, dodaju iz Vatikana, bez navođenja detalja o zdravstvenom stanju 86-godišnjeg poglavar.

Za sada je i dalje u planu poseta pape Dubaiju, gde bi trebalo da otputuje u petak kako bi prisustvovao Konferenciji UN o klimatskim promenama.

Papa je ranije ovog meseca preskočio čitanje govora, pripremljenog za sastanak sa evropskim rabinima jer je bio prehlađen, ali se čini da je njegovo zdravlje bilo dobro kada se nekoliko sati kasnije sastao sa decom.

Papa je u junu proveo devet dana u bolnici nakon što je operisao abdominalnu kilu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()