Zbog ptičjeg gripa Holandija uništava više od 200.000 pilića

Smatra se da je rizik za ljude nizak

26.09.2022. 18:59
  • Podeli:
pilići profimedia-1664211501676.webp Foto: Profimedia

Holandija će uništiti oko 201.000 pilića na farmi u gradu Emen na severu zemlje nakon otkrivanja visoko zaraznog soja ptičijeg gripa, saopštila je danas vlada te zemlje.

Dvanaest slučajeva prijavljeno je u Holandiji ovog meseca, nakon desetina ranije ove godine, preneo je Rojters.

Širenje ptičjeg gripa širom sveta izazvalo je zabrinutost među vladama i živinskom industrijom zbog izuzetne zaraznosti virusa, koji je sposoban da u kratkom roku opustoši cela jata.

Smatra se da je rizik za ljude nizak, ali su ranije epidemije među pticama na farmama bile izuzetno zarazne i bili su potrebni opsežni programi uništavanja da bi se obuzdala, upozorava britanska agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()