Zelenski najavio 'deokupaciju Ukrajine': Predstojeća zima 'prekretnica' u ratu sa Rusijom

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je danas da će svi gradovi koje je Rusija izgubila u kontraofanzivi ukrajinske vojske u oblasti Harkov biti vraćeni nazad, a da će, "NATO šejtani" biti poraženi

11.09.2022. 10:11
  • Podeli:
zelenski-anadolija.jpg

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da veruje da će predstojeća zima biti "prekretnica" u ratu sa Rusijom, nakon niza vojnih uspeha ove nedelje na frontu.

"Verujem da je ova zima prekretnica i da može da dovede do dramatične deokupacije Ukrajine", rekao je Zelenski na Jaltskoj konferenciji u Kijevu, preneo je list "Hil".

Rusko ministarstvo odbrane je u subotu navelo da je povuklo svoje snage iz nekoliko gradova oko Harkova na istoku Ukrajine, nakon kontraofanzive ukrajinske vojske.

Zelenski je, takođe, zatražio veću vojnu podršsku od zapadnih saveznika, rekavši "da ukrajinska vojska ima jače oružje, brže bi uspela da oslobodi okupirane teritorije".

Čečeni: Vratićemo okupirane gradove i oblasti Harkov

 

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je danas da će svi gradovi koje je Rusija izgubila u kontraofanzivi ukrajinske vojske u oblasti Harkov biti vraćeni nazad, a da će, "NATO šejtani" biti poraženi.

Ministarstvo odbrane Rusije je u subotu saopštilo da su ruske trupe iz Balakleje i Izjuma pregrupisane u pravcu Donjecka kako bi se postigli ciljevi specijalne vojne operacije za oslobađanje Donbasa.

"Ministarstvo odbrane je razjasnilo situaciju, zbog čega su gradove Izjum, Kupjansk, Balakleju napustili, u pravcu Harkova", podsetio je lider Čečenije, prenela je agencija RIA Novosti.

Kadirov je rekao da je 10.000 boraca spremno da ode tamo.

"Uskoro ćemo stići u Odesu , a vi ćete videti konkretne rezultate", rekao je Kadirov u audio poruci na svom Telegram kanalu.

Kadirov je rekao da ne može nikoga da krivi za gubitak gradova, jer nije upoznat sa dubinom strategije.

"Međutim, znam jedno - Rusija će pobediti, a ovi NATO šejtani i zapadnoevropske obaveštajne službe, oni i njihovo oružje će biti potisnuti duhom naših boraca", uveren je Kadirov.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()