Zelenski optužio Putina za smrt Navaljnog

Navaljni je preminuo danas u zatvorskoj koloniji u autonomnom okrugu Jamalo-Nenecki u 48. godini

16.02.2024. 14:22
  • Podeli:
zalužni zelenski profimedia-65c50cb4b287d.webp Foto: Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je danas ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Zelenski je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Berlinu izneo tvrdnju da je "očigledno" da je Putin "ubio Navaljnog".

Zelenski je rekao da Putina "nije briga ko umire" i da je ruskom predsedniku stalo samo do toga da se zadrži na vlasti, prenosi nemački Velt.

On je naveo da bi Putin "trebalo da izgubi sve" i "odgovara za zločine".

Navaljni je preminuo danas u zatvorskoj koloniji u autonomnom okrugu Jamalo-Nenecki u 48. godini.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni, posle šetnje, osećao loše i izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran, a uzrok smrti se utvrđuje.

Navaljni je služio kaznu od 30 godina u toj ruskoj oblasti zbog optužbi za ekstremizam i prevaru, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()