Zelenski potvrdio: Rusija kontroliše Bahmut

Upitan da li je grad i dalje pod kontrolom Kijeva, ukrajinski predsednik je odgovorio: 'Mislim da ne'

21.05.2023. 09:21
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Foto Reuters-645ca7158acba.webp Foto: Reuters

Rusija je preuzela kontrolu nad Bahmutom, potvrdio da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Žestoka borba za taj grad, koju je vodila ruska privatna paravojna organizacija Vagner uz podršku ruske vojske, trajale su osam meseci.

Kako je preneo AP, Zelenski je rekao da veruje da je Ukrajina izgubila taj grad, ali je dodao da "tamo nije ništa ostalo" i da su Rusi "sve uništili".

Upitan da li je Bahmut i dalje pod kontrolom Kijeva, on je rekao: "Mislim da ne".

"Danas je Bahmut samo u našim srcima", rekao je Zelenski i dodao da "tamo nema ničega".

Ukrajinski predsednik je to izjavio na samitu grupe G7 u japanskom gradu Hirošimi.

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je juče da je strateški grad Bahmut "oslobođen", nakon čega je ruski predsednik Vladimir Putin čestitao  paravojnoj organizaciji "Vagner" i pripadnicima Oružanih snaga Rusije na zauzimanju tog ukrajinskog grada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()