Zelenski: U Ukrajini su počinjeni 'najužasniji ratni zločini' od Drugog svetskog rata

'Imamo posla sa državom koja veto u SB UN pretvara u pravo na smrt', rekao ukrajinski predsednik u obraćanju tom telu

05.04.2022. 17:37
  • Podeli:
volodimir-zelenski-savet-bezbednosti-vijece-sigurnosti-un-fototanjugapjohn-minchillo.jpg

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da traži punu odgovornost za akcije Rusije u Ukrajini i pruži bezbednosne garancije toj zemlji.

Zelenski tvrdi da su u Ukrajini počinjeni "najužasniji ratni zločini" od Drugog svetskog rata, prenosi Rojters. Ukrajina ima dokaze, kao što su satelitski snimci, koji pokazuju šta se stvarno dogodilo tokom napada u Buči, rekao je on i dodao da može da sprovede potpunu i transparentnu istragu, dodaje CNN.

Slike iz Buče zabrinjavaju svet: Mesto pretvoreno u ruševinu, na ulicama leže crna mrtva tela

Ruske vlasti će morati da odgovaraju za te zločine, rekao je predsednik Francuske Emanuel Makron

Nema zločina koji Rusi nisu počinili u Buči, tvrdi Zelenski koji je članovima Saveta bezbednosti poručio: "Imamo posla sa državom koja veto u SB UN pretvara u pravo na smrt!", prenosi Rojters.

Rusija želi da pretvori Ukrajinu u "tihe robove", istakao je ukrajiniski predsednik, dodajući da ruska vojska i oni koji su davali naređenja ruskim vojnicima moraju da budu izvedeni pred lice pravde i da im se sudi za ratne zločine.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()