Zelenski uručio medalje vojnicima na frontu u Zaporožju

Zelenski je istakao da je posetio vojnike na frontu da bi ih podržao i nagradio i da je pred njima težak zadatak da odbrane Ukrajinu

04.02.2024. 14:38
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Foto Reuters (1)-644da62464562.webp Foto: Reuters

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je danas ukrajinske vojnike na jugoistočnom frontu u Zaporožju i uručio im medalje, saopštila je kancelarija Zelenskog.

Zelenski je istakao da je posetio vojnike na frontu da bi ih podržao i nagradio i da je pred njima težak zadatak da odbrane Ukrajinu.

U saopštenju se navodi da je Zelenski posetio položaje ukrajinske vojske u blizini sela Robotine koje se nalazi gotovo na liniji borbe, preneo je Rojters.

Robotine je oslobođeno krajem avgusta u kontraofanzivi protiv ruskih snaga.

Zelenski je posetio borbene linije u trenutku dok se spekuliše o mogućoj smeni načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, ukazuje Rojters.

Ukrajinska vlada obavestila je Belu kuću da planira da smeni Zalužnog, rekla su u petak dva neimenovana dobro obaveštena izvora za Rojters.

Izvor blizak kancelariji ukrajinskog Zelenskog rekao je da se Zelenski i Zalužni nisu saglasili u vezi sa novim talasom mobilizacije i da se predsednik protivi predlogu načelnika da bude mobilisano  500.000 vojnika.

Izvor je naveo da je proces za razrešenje Zalužnog na čekanju dok zvaničnici ne odluče ko će ga zameniti.

Sve vesti o ratu u Ukrajini čitajte OVDE.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()