Zelenski: Vojni budžet Ukrajine za narednu godinu 38 milijardi evra

EU će ponuditi 50 milijardi evra u naredne četiri godine za finansiranje investicija i reformi

14.09.2023. 08:09
  • Podeli:
volodimir zelenski reuters-64607e34b5547.webp Foto: Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će izdaci za odbranu i bezbednost za sledeću godinu iz budžeta Ukrajine biti ''barem'' na istom nivou kao i ove godine, odnosno oko 38 milijardi evra.

On je rekao da će oko 2,7 mlijardi evra ići direktno za proizvodnju oružja, uključujući ukrajinsku ''flotu bespilotnih letelica'', za koju je rekao da pokazuje dobre rezultate, prenosi Blumberg.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je ranije da će EU nastaviti da podržava Ukrajinu koliko god bude potrebno i ponovila da će EU ponuditi 50 milijardi evra u naredne četiri godine za finansiranje investicija i reformi.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()