Zelenski: Za nedelju dana Rusija na Ukrajinu poslala više od 400 dronova

Ukrajinski lider je rekao da nijedan narod ne bi trebalo da prolazi sam kroz takva iskušenja.

13.10.2024. 14:08
  • Podeli:
volodimir zelenski AP PhotoEfrem Lukatsky tanjug-66f164b23b459.webp Foto: AP PhotoEfrem Lukatsky Tanjug

Vojska Ruske Federacije je za nedelju dana u Ukrajini upotrebila oko 900 vođenih avio-bombi, više od 40 projektila i 400 jurušnih dronova različitih tipova, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Kako je preneo Ukrinform, Zelenski je u objavi na Fejsbuku rekao da nijedan narod ne bi trebalo da prolazi sam kroz takva iskušenja. 

Zelenski je kazao da partneri imaju mogućnost da obezbede neophodnu količinu i kvalitet sistema protiv-vazdušne odbrane, da donose odluke o dozvoljnom dometu i da obezbede blagovremenu isporuku odbrambene pomoći ukrajinskim vojnicima. 

"Radimo sve što je više moguće da bismo dobili priliku za Ukrajinu da u potpunosti odgovori na ruski teror", naglasio je Zelenski.

Kako je preneo Ukrinform, Odbrambene snage Ukrajine su tokom prethodne noći oborile više od 60 ruskih bespilotnih letelica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()