Zemljotres jačine 5,4 stepena pogodio sever Kirgistana, podrhtavala i prestonica Kazahstana

Epicentar potresa bio je u regionu Isik-Kul, 190 kilometara od Biškeka, glavnog grada Kirgistana

04.03.2024. 08:28
  • Podeli:
zemljotres-shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Zemljotres magnitude 5,4 stepena po Rihteru pogodio je sever Kirgistana, saopštio je danas Institut za seizmologiju u Almatiju, prenosi RIA Novosti.

Prema Institutu, epicentar potresa bio je u regionu Isik-Kul, 35 kilometara severno od grada Čolpon-Ata i 190 kilometara od Biškeka, glavnog grada Kirgistana.

Prema preliminarnim podacima Ministarstva za vanredne situacije Kirgistana, nije bilo razaranja niti žrtava.

Zemljotres se osetio i u mestima najbližim epicentru, između ostalog i u kazahstanskoj prestonici Almati, gde je bio jačine 4,5 stepeni.

Rojters prenosi da su desetine stanovnika Almatija preplašeno istrčale iz svojih domova i drugih objekata i da su se oglasile sirene.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()