Žestok napad na Ukrajinu: Ruske snage pogodile industrijski kompleks u Harkovu

Navedeno je da je u napadu korišćena municija UMPB D-30

20.04.2024. 17:17
  • Podeli:
odesa, ruski raketni napad na odesu, rat u ukrajini, ukrajina, 15 mart 2024 - foto AP Photo Victor Sajenko Tanjug (2)-65f44b8e80ba9.webp Foto: AP Photo/Victor Sajenko/Tanjug

Ruske snage pogodile su danas industrijsku oblast u Harkovu.

"U Harkovu je pogođen industrijski okrug. U napadu za sada nema žrtava", objavio je gradonačelnik Harkova Igor Terehov na Telegramu. 

Kako je preneo Ukrinform, eksplozije u Harkovu odjeknule su 11.30 a građani su pozvani da odu u skloništa. 

Načelnik regionalne vojne uprave Harkova Oleg Sinegubov ranije je saopštio da je  u tom gradu gađana devetospratnica, a ruske snage su jutros pogodile privatnu kuću u Vovčansku, usled čega su dve osobe poginule. 

On je naveo da su Rusi koristili municiju UMPB D-30.

"Teroristi iz Ruske Federacije nastavljaju da sravnjuju civilne objekte sa zemljom i ubijaju nenaoružane ljude. Svi zločini su dokumentovani za dalje procesuiranje", istakao je Sinegubov.

Ukrajinski mediji su javili da je tokom dana oboren ruski dron iznad Zaporožja, usled čega je odjeknula eksplozija, rekao je načelnik Zaporoške OVA Ivan Fedorov. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()