Žestoke borbe za Bahmut: Desetine hiljada Ukrajinaca drže front

Najžešće borbe se vode u gradu Artjomovsku

01.03.2023. 15:13
  • Podeli:
bahmut - reuters-63fef56776775.webp Foto: Reuters

Desetine hiljada ukrajinskih vojnika pružaju oštar otpor ruskim snagama u gradu Artjomovsku, izjavio je osnivač privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin.

Pres-služba "Vagnera" objavila je na "Telegramu" da je Prigožin rekao da Oružane snage Ukrajine šalju dodatne rezerve u Artjomovsk i da svim silama pokušaju da zadrže kontrolu nad gradom.

"Desetine hiljada ukrajinskih vojnika pružaju oštar otpor. Borba svakim danom postaje sve smrtonosnija", naglasio je Prigožin.

Artjomovsk, koji se nalazi u delu Donjecke Narodne Republike (DNR) koji kontroliše Kijev, predstavlja važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske vojske. U tom području se vode žestoke borbe.

Vršilac dužnosti guvernera DNR Denis Pušilin izjavio je 16. februara da su ruske snage zauzele sva uzvišenja u oblasti Artjomovska. 

Njegov savetnik Jan Gagin rekao je za TASS da su ruske snage prekinule rute snabdijevanja ukrajinskih jedinica stacioniranih u Artjomovsku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()