Trinaesti dan blokade srpskih institucija na KiM

Blokada privremenih organa u opštinama na severu Kosova i Metohije traje od 30. avgusta.

11.09.2024. 07:48
  • Podeli:
kosovo zubin potok tanjug ap-65b7f55cb6f38.webp Foto: AP Photo/Marjan Vucetic

Prištinska policija trinaest dana blokira zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. Više stotina zaposlenih i dalje ne može na svoja radna mesta. Najmanje tri mlađe osobe srpske nacionalnosti uhapšene su u severnom delu Kosovske Mitrovice. Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče da će se obratiti u roku od 72 časa i da je sada potpuno jasno da Aljbin Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda.

Blokada privremenih organa u opštinama na severu Kosova i Metohije traje od 30. avgusta.

Najmanje tri mlađe osobe srpske nacionalnosti uhapšene su juče u severnom delu Kosovske Mitrovice. Mladićima je određeno zadržavanje do 48 sati posle čega će biti izvedeni pred tužioca.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, posle sastanaka sa Miroslavom Lajčakom i Kristoferom Hilom, da će se obratiti u roku od 72 časa i da je sada potpuno jasno da Aljbin Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda.

Kfor je saopštio da će nastaviti da "doprinosi bezbednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i slobodi kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno".

"Po pitanju potencijalnog otvaranja mosta na reci Ibar u Mitrovici za vozila, naš stav je bio transparentan i dosledan sve vreme. Svaka odluka u ovom pogledu mora biti doneta kroz dijalog i uz blagovremenu i efektivnu koordinaciju sa međunarodnom zajednicom", navode iz Kfor-a.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()