Učesnici protesta protiv najave kopanja litijuma blokirali železničke stanice "Prokop" i "Novi Beograd"

Studenti, koji se nalaze na železničkoj stanici "Prokop" su trazili trajnu zabranu iskopavanja litijuma i bora

10.08.2024. 22:06
  • Podeli:
litijum beograd-66b7c84de037c.webp Foto: TANJUG/ TANJUG VIDEO

Učesnici protesta protiv najave iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto stigli su večeras do Železničke stanice "Prokop" i blokirali prugu, a nešto kasnije blokirana je i stanica "Novi Beograd".

Učesnici koji su u koloni koja je kod Gazele krenula ka Prokopu ušli su u stanicu i sišli na kolosek gde su preko pruge razvili srpsku zastavu. 

Na toj stanici zaustavljena su dva voza.     

Kako saznaje izveštač Tanjuga na stanici Prokop, vozovi koji dolaze iz pravca severa idu do Novog Beograda i tu će se okretati, a vozovi koji dolaze iz pravca juga će se okretati na stanici Rakovica.

Među učesnicima su studenti iz organizacije Borba, kao i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

Studenti, koji se nalaze na železničkoj stanici "Prokop" su trazili trajnu zabranu  iskopavanja litijuma i bora.    

Posle blokade Železničke stanice "Prokop" deo učesnika protesta protiv iskopavanja litijuma blokirao je večeras i Železničku stanicu Novi Beograd.

Učesnici koji su u koloni koja je prešla preko mosta Gazele ušli su u stanicu i sišli na kolosek gde su preko pruge razvili transparente "Ne damo Jadar" i blokirali saobraćaj. Kolonu ka stanici Novi Beograd predvodio je predsednik Udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović koji je rekao da će tu ostati celu noć.

Zaustavljen je saobraćaj u ulicama Vladimira Popovića i Milutina Milankovića na Novom Beogradu, i Antifašističke borbe gde ne saobraćaju ni tramvaji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()