'Ulagaćemo još više u zdravstvo': Uručeni ugovori o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta

Jedan od stubova razvoja našeg društva i opstanka naše zemlje biće zdravstvo zajedno sa farmacijom

28.05.2024. 16:49
  • Podeli:
vucic medicinari-6655ee6aa2742.webp Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, da država ulaže mnogo novca u zdravstveni sistem, kao i da će ulagati još mnogo više, jer je zdravstvo jedan od stubova razvoja našeg društva i opstanka zemlje.

"Mnogo vam hvala što ste danas ovde. Ovo je postala tradicionalna akcija, nešto čime se ponosimo svake godine, ali ću danas za nijansu drugačije da govorim nego prethodnih godina. Ulažemo mnogo novca u zdravstveni sistem, ulagaćemo još mnogo više. U vremenima koja su pred nama, a reč je svakako o teškim vremenima na svetskom nivou, nadam se da ćemo mi živeti u nešto lakšim uslovima nego ostali, po prvi put posle više vekova", istakao je Vučić obraćajući se diplomcima.

Naglasio je da će jedan od stubova razvoja našeg društva i opstanka naše zemlje biti zdravstvo zajedno sa farmacijom.

Foto: UNA

"Kao i hrana koju ćemo morati da obezbedimo. I naravno veštačka inteligencija, napredak naše softverske industrije i to su stvari koje će zemlju gurati napred i čuvati je da postoji. Zbog toga je vaša uloga, poštovani diplomci, ogromna", naveo je Vučić.

Poručio je da uvek treba da imaju zahvalnost prema državi. 

"To nije zahvalnost ni meni, ni ministru - zahvalnost državi. Država je u nas uložila sve. Ogroman novac da bi nas školovala. Da bi nam pomogla da budemo mnogo bolji nego što bismo inače bili. I uvek moramo da pokazujemo zahvalnost prema državi", rekao je Vučić.

Kaže da, kada je postao stipendista sa 19 godina, da je znao da je državi dužan za to.

"Znao sam koliko je država u mene uložila da bih nešto naučio. I da bih morao jednog dana da joj vratim. Ali ja ne volim tu rečenicu u kojoj sve zavisi od države. Mi ćemo na kraju, zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima, da obnavljamo bolnicu za bolnicom. Da podižemo nove kliničke centre i bolnice. Da podižemo nove zdravstvene centre, domove zdravlja, nove ambulante. Ali ono što mi moramo da promenimo jeste da promenimo sebe i svoj odnos unutar sistema. To je kao da gradimo najlepši podrum, najlepši krov, najlepšu fasadu, a unutar kuće nismo sebe promenili. Moraćete i vi, ne samo sebe da menjate, već da menjate i ove starije sa kojima ćete da radite", naveo je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()