Uskoro štab u Preševu: Gašić obišao pripadnike MUP na granici sa Bugarskom

Ministar je rekao da će angažovanje policije u ovoj zoni biti dodatno pojačano

30.11.2023. 09:55
  • Podeli:
bratislav gašić, 20 nov 2023 - Tanjug OMK Mup Republike Srbije Nikola Mladenović-65684dc88e370.webp Foto: Tanjug/OMK Mup Republike Srbije/Nikola Mladenović

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je prilikom obilaska pripadnika MUP u Regionalnom centru granične policije prema Bugarskoj da policija predanim radom i istrajnim akcijama na terenu čini sve da suzbije iregularne migracije i obeshrabri i uhapsi sve krijumčare ljudima, i najavio da će u narednim danima biti formiran štab u Preševu.

Ministar je istakao da stalnim angažovanjem kako na severu, tako i na jugoistoku zemlje pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neće dozvoliti da se na bilo koji način ugrozi bezbednost i sigurnost građana Srbije, navodi se u saopštenju MUP. 

Podsetivši da u Srbiju 95 odsto migranata dolazi iz pravca Bugarske i Severne Makedonije, ministar je rekao da će angažovanje policije u ovoj zoni biti dodatno pojačano. 

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na ozbiljan način štite svoju državnu teritoriju i svoje građane i preduzeće sve mere kako bi se sprečili prelasci iregularnih migranata u našu zemlju. Ostaćemo na ovom prostoru, ali i na severu zemlje, sve dok u potpunosti ne rešimo ovaj problem", rekao je Gašić.

Na sastanku sa komandantom Žandarmerije Sašom Kosovićem i drugim rukovodiocima MUP-a, razmotrena je trenutna situacija i precizirani koraci koji će biti preduzeti u narednom periodu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()