Više od 300 britanskih vojnika dolazi u Srbiju: Zjednička obuka na Kosmetu sa trupama KFOR

Vežba podržava spremnost Kfora da odgovori na relevantna bezbednosna dešavanja

18.09.2024. 14:27
  • Podeli:
britanska vojska, britanski vojnici, vojska velike britanije - 2 maj 2013 -  profimedia-0159596670-66eac7231db01.webp Foto: Profimedia

Kontingent od više od 300 britanskih vojnika iz Kraljevskog jorkširskog puka biće privremeno stacioniran u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija od danas do kraja oktobra, i izvodiće aktivnosti u okviru obuke zajedno sa drugim trupama Kfora.

Kfor je saopštio da je svrha ovih vežbi da se testiraju postojeće procedure za raspoređivanje dodatnih trupa i njihova integracija u mirovnoj misiji koju predvodi NATO u AP KiM.

Takođe je navedeno da vežba podržava spremnost Kfora da odgovori na relevantna bezbednosna dešavanja kako bi se obezbedila kontinuirana i efikasna primena njegovog mandata UN - zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine.

Kfor je saopštio da će se po završetku vežbe kontingent vratiti u Veliku Britaniju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()