Kako izgleda američka ciklon bomba: Otkazani letovi i ključala voda koja se ledi u vazduhu

Nazvana ciklon bombom, usled naglog pada atmosferskog pritiska, izazvala je mećave na Velikim jezerima.

24.12.2022. 14:36
  • Podeli:
snjezna oluja Tanjug:AP-63a4b18831308.webp Foto: Tanjug/AP

Snežna oluja svom silom se srušila na Ameriku i donela ekstremno hladno vreme od Teksasa do Kvebeka. 

Nazvana ciklon bombom, usled naglog pada atmosferskog pritiska, izazvala je mećave na Velikim jezerima.

U Montani spoljašna temperatura je pala na -45 stepeni, a grad Hell (engl. pakao) doslovno se zamrznuo.

Prema informacijama koje pristižu iz SAD, grupa Indijanaca u Južnoj Dakoti bila je prisiljena da zapali svoju odeću na snegu kada su ostali usred pustare bez goriva i nisu imali drugog načina da se ugreju.

U saobraćajnoj nesreći, lančanom sudaru 50 automobila u Ohaju poginula su četiri vozača, a još četiri osobe poginule su u odvojenim saobraćajnim nesrećama u SAD. 

U većem delu Kanade, od Britanske Kolumbije do Njufaundlenda, na snazi je upozorenje o ekstremnoj hladnoći i zimskoj oluji.

U Americi oko 1,5 milion ljudi nema struju usled nevremena.

A koliko je hladno u Montani verovatno najbolje dočarava snimak na društvenim mrežama koji pokazuje kako lokalni stanovnik proliva ključalu vodu, dok se ona momentalno ledi u vazduhu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()