Izlila se reka Lim u Prijepolju

RHMZ je jutros upozorio da će i na Južnoj Moravi kod Mojsinja i na Ibru kod Raške naredna 24 sati vodostaji biti u porastu i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava.

17.12.2022. 15:36
  • Podeli:
Tan2022-12-1712383948_2-639dac34d95f8.webp Foto: Dragan Nikolić/Tanjug

Reka Lim izlila se u prijepoljskom naselju Zalug i pod vodom se nalazi obradivo zemljište i livade, a voda preti da uđe i u kuće.
Kako je prognozirao RHMZ, u poslednja 24 sata usled obilnih padavina došlo je do podizanja nivoa reke Lim iznad nivoa redovne odbrane od poplava.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da spremno dočekuju poplavni talas koji izazivaju ne samo padavine u Srbiji već i u severnom delu Crne Gore kroz koji reka Lim protiče pre ulaska u Srbiju.   

Od prethodnih poplava koje su se dogodile 20. novembra ostale su mobilne prepreke, pa će se službe pre svega usmeriti na eventualnu evakuaciju građana, a nakon toga i na spašavanje materijalnih sredstava.

RHMZ je jutros upozorio da će i na Južnoj Moravi kod Mojsinja i na Ibru kod Raške naredna 24 sati vodostaji biti u porastu i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. 

Na bujičnim vodotocima tih slivova moguća su lokalna izlivanja. 

Na Savi kod Šapca vodostaj će se približiti granici redovne odbrane od poplava 19. i 20. decembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()