Jake monsunske kiše donele potop: Poplave odnele 41 život u Indiji

Aktivirana su i klizišta

11.07.2023. 11:24
  • Podeli:
poplave indija AP PhotoManish Swarup via Tanjug-64ad1eba56a27.webp Foto: AP PhotoManish Swarup via Tanjug

Najmanje 41 osoba poginula je u poplavama na severu Indije, izazvanim jakim monsunskim kišama.

Poplave su dovele do novih žrtava, aktivirana su klizišta, poplavljeni su gradovi i sela u slivu reka Beas i Satledž, objavio je "Tajms ov Indija".

Lokalne vlasti saopštile su u ponedeljak da je u poplavama poginulo najmanje 22 ljudi u severnoj Indiji.

Škole u Nju Delhiju zatvorene su nakon što je nevreme pogodilo indijsku prestonicu tokom vikenda, dok su vlasti država Himačal Pradeš i Utarahand u podnožju Himalaja, savetovale su stanovnicima da ne izlaze iz kuća, ukoliko nije neophodno, preneo je Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()