Jako nevreme na severu Italije: U Lombardiji crveni meteoalarm, kod jezera Komo poplava i klizište

Vlasti upozoravaju na još mogućih poplava i savetuju oprez na putevima, zbog intenzivnih padavina i olujnih udara

10.10.2024. 19:19
  • Podeli:
lombardija, reka brembo, nevreme, poplava - 10 okt 2024 - profimedia-0919069719-67080bb779321.webp Foto: Profimedia

U Italiji je danas izdato upozorenje na jako oluje i vetrove u predelu od Trsta do Toskane, a crveni meteo-alarm izdat je za severni region Lombardija, gde su zatvorene srednje škole u Bergamu i Leku.

Narandžasta uzbuna izdata je za regije Emilija, Trentino i Veneto, dok je žuti meteoalarm aktiviran u Alto Adiđeu, Romanji i Liguriji, prenosi Rai.

Zbog nevremena koje je zahvatilo jezero Komo, došlo je do poplava i klizišta, a u toku je procena štete. 

Vlasti upozoravaju na još mogućih poplava i savetuju oprez na putevima, zbog intenzivnih padavina i olujnih udara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()