Katastrofa u Nepalu: U odronima i poplavama 32 osobe poginule, 12 nestalo

Snage bezbednosti stavljene su u stanje povišene pripravnosti

28.09.2024. 12:54
  • Podeli:
poplave u nepalu, nepal, katmandu - 28 sept 2024 - Reuters (3)-66f7de121f122.webp Foto: Reuters

Broj žrtava u poplavama i odronima u nepalskoj prestonici Katmandu u poslednja 24 sata povećao se na 32, dok se 12 ljudi vodi kao nestalo, saopštili su danas zvaničnici. Povređeno je 17 osoba, dok je širom grada spaseno 1.053 ljudi, prenosi AP.

Nepalska vlada izdala je upozorenje na opasnost od poplava i oblinih padavina u čitavoj zemlji. Zabranjen je autobuski saobraćaj na putevima tokom noći, a vozačima se savetuje da ne kreću na put. 

Snage bezbednosti stavljene su u stanje povišene pripravnosti.

Neprekidne padavine koje traju nedelju dana dovele su do razornih poplava i izlivanja reka, a u pojedinim delovima Nepala palo je čak 200 milimetara kiše po kvadratnom metru, prenosi Rojters.

Međunarodni avio saobraćaj nije ugrožen, ali je došlo do otkazivanja letova na nekim domaćim linijama.

Sezona monsuna u Nepalu koja donosi obilne kiše počela je u junu, a najčešće traje do sredine septembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()