Kiša pada 24 sata bez prestanka: Sava se u Zagrebu podelila u tri reke i izlila iz korita

Sava se u Zagrebu, objavio je portal Index, podelila takoreći u tri reke

03.10.2024. 19:33
  • Podeli:
sava zagreb poplava luka baletić pixsell-66fed3991bc0c.webp Foto: Luka Baletić/Pixsell

 Reka Sava se u Zagrebi izlila iz svog korita. U 16 sati je u Zagrebu vodostaj iznosio 312 centimetara s tendencijom pada.  

Kiša, koja je u Hrvatskoj neprekidno padala od juče posle podne, značajno je podigla vodostaj reka, pa se u nižim delovima slivova očekuje proglašenje mera odbrane od poplava, objavio je sajt HRT-a.

Sava se u Zagrebu, objavio je portal Index, podelila takoreći u tri reke - onu u koritu i po jednu dodatnu sa svake strane.

Civilna zaštita hrvatskog MUP-a  objavila je da će aktivirati mere odbrane od poplave. 

Zbog najavljenih visokih vodostaja reka Save, Kupe i Odre, Hrvatske vode su naložile otvaranje brane Prevlaka. 

Stočari su upozoreni da na vreme povuku stoku iz retencija Lonjsko polje, Odransko polje i Žutica. Vodostaj će, sasvim je izvesno, još rasti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()