Ledeni obruč steže Srbiju: Meteorolog otkriva - evo kada se očekuje prestanak padavina

Pored snežnih padavina očekuje se i magla

08.01.2024. 18:58
  • Podeli:
zlatibor, sneg una (6)-6422ea4d78f5e.webp Foto: UNA

Meteorolog Ivan Ristić otkrio je do kada će se naša zemlja nalaziti pod snežnim prekrivačem, kao i kada nas očekuje prestanak padavina

On je istakao da kad je najavio zahlađenje mu niko nije verovao, međutim, sada smo to zahlađenje dočekali. Kako on navodi pored snežnih padavina očekuje se i magla.  

"Kada sam pre dve do tri nedelje rekao da nam stiže zahlađenje, počeli su svi da me napadaju i da govore da nema šanse da dođe do toga, pa evo konačno imamo pravo zimsko zahlađenje. Očekuju se padavine snega, naravno što su veće padavine, više je smanjena vidljivost. Samim tim veća je doza i sumaglice, a magla je u ovakvim prilikama normalna pojava", rekao je on.  

Kako ističe Ristić, danas tokom dana i noći sneg neće prestati da pada na teritoriji cele Srbije.

"Danas, 8. januara snežni oblak osvaja celu Srbiju. Do kraja dana nas očekuje slab i umeren sneg, a temperatura će polako da pada, već je ispod nule na teritoriji severne Srbije tako da će se on lako zadržavati na tlu. Biće sve belje i belje", ističe Ristić i dodaje:

"Vozači posebno treba da obrate pažnju. U planinskim predelima, pored snega, duva jak i snažan vetar, tako da na tim deonicama može doći do problema poput vejavice."

Meteorolog je otkrio kog dana se očekuje prestanak padavina. On je dodatno objasnio kako će dolazak "ruske zime" uticati na vremenske prilike u našoj zemlji.

"Sneg će padati do kraja dana i tokom čitave noći i to na teritoriji čitave Srbije. Prestanak padavina se očekuje sutra, u popodnevnim časovima. Što se tiče dolaska "ruske zime", to znači da ćemo sutra imati temperature od -5 do 0 stepeni. To je taj neki naš vid "ruske zime", tako da nas sutra očekuje ledeni dan, a već od srede i četvrtka neće padati sneg, ali dolaziće do jutarnjih mrazeva i najviše temperature će dostizati do 0 stepeni Celzijusa", zaključio je Ristić za Informer.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()