Izvucite iz ormara jakne i toplu odeću: Dva perioda padavina do kraja aprila, meteorolog najavljuje i sneg

Temperatura će sa utorka na sredu pasti za 20 stepeni

15.04.2024. 12:17
  • Podeli:
jesen kiša beograd vladimir šporičić tanjug-655dfb3f7003b.webp Foto: Vladimir Sporičić/Tanjug

Ponedeljak će biti još jedan topao gotovo letnji dan, ali već od sutra stiže nagla promena vremena. Na planinama, slažu se meteorolozi, biće i snega.-

„Imaćemo priliv hladnog vazduha sa severozapada Evrope i jednostavno vreme je da se vratimo na temperature koje su normalne za ovo doba godine, ovo što je trenutno je apsolutno nenormalno“, kaže meteorolog i klimatolog Vladimir Đurđević u susret žestokom temperaturnom obrtu koji nas očekuje već sutra.

Prema njegovim rečima, za april su očekivanje temperature kakve nas očekuju već od utorka - jutarnje oko pet stepeni i dnevne do maksimalno 20 stepeni.

Narednih nekoliko dana, od srede pa možda do petka, subote, imaćemo temperature koje će čak biti malo ispod očekivanih za ovo doba godine, a posle toga, dakle od vikenda pa narednih 6-7 dana, temperature koje su prosečne, očekivane za ovo doba godine. Imaćemo april kakav stvarno treba da bude i vratićemo se u neki standardni prolećni režim. Najavljen je i sneg na planinama, to je isto relativno očekivano za ovo doba godine, na Kopaoniku u aprilu i treba da bude 15-ak dana sa snegom. Tako da ovo što na planinama nema snega, to je odstupanje od neke normalne situacije“, ističe Đurđević i podvlači da ćemo sve do kraja aprila imati vreme kakvo i treba da bude u aprilu kod nas.

U nižim krajevima ipak ne bi trebalo da temperature idu ispod nule, sneg se očekuje samo u višim krajevima, prenosi Nova S.

„Imaćemo dve ture padavina, prva će biti sad na početku ovog zahlađenja, dok će druga biti tokom sledećeg vikenda. kako izgleda trenutna prognoza, više snega će biti u toj drugoj turi. I prema toj prognozi, na Kopaoniku bi moglo da bude oko 20 cm“, zaključuje Đurđević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()