Meteorolog Todorović otkriva kakvo nas vreme očekuje za praznike: Evo da li ćete moći da roštiljate

Možete da odahnete

29.04.2024. 12:48
  • Podeli:
nedeljko todorovic-662d36dff405b.webp Foto: UNA

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je danas da Srbiju, prema poslednjim prognozama, za Prvi maj očekuje vedro i sunčano vreme sa relativno visokim jutarnjim temperaturama, dok se u popodnevnim i večernjim časovima očekuje naoblačenje.

"Drugog maja sledi nešto više oblačnosti na krajnjem jugozapadu i zapadu Srbije, a popodne lokalni pljuskovi i grmljavina. Kasnije uveče i noću ka petku kiša i grmljavina se može očekivati i u drugim krajevima Srbije. Očekuju se oblaci i kiša sa grmljavinom lokalnog karaktera, kao i blagi pad temperature. Taj trend bi se nastavio u petak i subotu sa padom temperature za još nekoliko stepeni", rekao je Todorović za Tanjug.

On je dodao da se, u petak trećeg maja, očekuju pljuskovi i grmljavina, da će se od subote vremenske prilike smirivati, a da se za Uskrs 5. i 6. maja očekuje toplije vreme.

Kako je rekao, narednih dana se očekuje i pojačana košava i objašnjava da ona deluje uglavnom u severnom i severoistočnom delu Srbije.

"Ona se ne oseća od Valjeva, Kragujevca i južnije. Tamo neće biti košave, biće južnog vetra, koji ne bi trebalo da bude jak kao košava. U Beogradu će se osetiti košava manjeg intenziteta, tako da mislim da neće predstavljala neki problem", rekao je Todorović.

Prema njegovim procenima temperature će 5. maja biri za neki stepen iznad 20 stepeni celzijusa i da Srbiju za kraj maja očekuje pojačana pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom.

"To su povoljne vremenske prilike, pošto od kraja januara do ovih dana imamo duži sušni period", ocenjuje Todorović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()