Meteorološkinja UNE prognozira: Sveža jutra i topli dani tokom cele nedelje pred nama

Nakon sunčanog i toplog vikenda, početak sedmice nastavlja u istom ritmu...

Autor: Ivana Rešetar
14.08.2023. 10:00
  • Podeli:
Beograd_sunčan dan_toplo vreme_Hram Svetog Save_Foto Tanjug_Sava Radovanović-64da3b09291ce.webp Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Posle svežeg i sunčanog jutra u ponedeljak, u ostatku dana sunčano i toplo. Maksimalne temperature u dnosu na jutarnje u većem delu zemlje biće gotovo dvostruko više. Minimlana temperatura od 11 do 18 stepeni, a najviša dnevna do 32 stepena.

Index UV zračenja imaće visoke ili veoma visoke vrednosti, zbog toga treba izbegavati direktno izlaganje suncu, naročito u najtoplijem delu dana.

U utorak slično vreme. Jutro tek za stepen toplije, najviša dnevna temperatura takođe do 32 stepena. Popodne dolazi do razvoja oblačnosti, a na istoku i jugoistotoku zemlje postojaće uslovi za poneki lokalni pljusak.

Slično vreme biće i u sredu. Najviša dnevna temperatura do 30 stepeni, a ponovo se u popodnevnim satima očekuje razvoj oblaka, naročito u delovima južnije od Save i Dunava. Međutim, ovo će biti tipični lokalni pljuskovi, koji su karakteristični za avgust. Dakle ne očekuju se jake napogode, kakve su prethodnih mesec dana bile viđene u Srbiji.

U četvrtak i petak slično vreme. Uglavnom sunčano, a na jugu zemlje u brdsko planinskim predelima moguća je kiša. Minimlana temepratura do 20 stepeni, najviša dnevna do 32 stepena.

Trenutne prognoze kažu da će tokom vikenda biti sunčano i toplo, uz moguću kišu u brdsko planinskim delovima zemlje. Temperatura u porastu, pa se tokom vikenda u Vojvodini očekuje do 34 stepena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()