Na Kopaoniku palo 10 cm snega: Poznat datum otvaranja skijališne sezone

Već sada su se stvorili dobri uslovi za veštačko osnežavanje i priremu staza

21.11.2023. 15:17
  • Podeli:
kopaonik x@infokop-655cbbc1564ed.webp Foto: X@infokop

Prvi ozbiljniji sneg pao je na Kopaoniku, a Skijališta Srbije počela su sa veštačkim osnežavanjem i pripremom staza. Na Kopaoniku je pao prvi ozbiljniji sneg ove jeseni, pa je formiran snežni pokrivač od 10 centimetara. 

Pripreme za predstojeću zimsku sezonu su u toku. Skijališta Srbije vrše poslednje provere remontovanog sistema, i već se počelo sa veštačkim osnežavanjem staza. 

Visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosi 10 cm. Već sada su se stvorili dobri uslovi za veštačko osnežavanje i priremu staza, kaže rukovodilac Ski centra Kopaonik, Darko Jovanović.

“Temperatura je u minusu, što je bio uslov da se počne sa proizvodnjom veštačkog snega, pa ćemo tako probati i sistem koji je remontovan tokom letnje sezone. Aktivno je oko 400 uređaja i tri pumpna postrojenja. Sve funkcioniše bez problema i napravljena je ozbiljna količina veštačkog snega tokom ovih proba. Nadamo se temperatutama u minusu kako bi sve bilo spremno za “Ski opening”, izjavio je Jovanović.

"Ski opening" zvanično počinje 7. decembra, a tog dana skijanje će biti besplatno. 

Do danas je važio popust od 15 odsto na cenu ski karte. Iz Skijališta Srbije najavljuju različite povoljnosti i u danima do Ski openinga. 

“Od 26. novembra do 3. decembra popust će iznositi 10 odsto,  a od 3. decembra pa do kraja ski sezone karte kupljene preko webshopa biće snižene za pet odsto”, kazao je Jovanović.

Na Kopaoniku očekuju nove snežne padavine, pa ako se zadrže povoljni vremenski uslovi, postoji mogućnost da skijaška sezona počne i nešto ranije. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()