Nevreme u Hrvatskoj nanelo ogromnu štetu

U tri i po sata palo je neverovatnih 137 litara kiše po kvadratnom metru u Novom Vinodolskom.

Autor: Lana Gašparac
18.11.2022. 21:30
  • Podeli:

Snažno nevreme popraćeno ogromnim poplavama pogodilo je stanovnike Novog Vinodolskog i Malinske na ostrvu Krku.  

Materijalna šteta još se sabira, a najstariji stanovnici kažu kako ne pamte da se ikad dogodilo išta slično.

Vodena bujica nosila je sve pred sobom. Potopljene su barke, automobili, poplavljeni su brojni podrumi, garaže, kuće, trgovinski centri, restorani, kafići.

Ulice i trgovi pretvorili su se u reke i jezera, jer zemlja jednostavno nije uspela da upije toliku količinu vode, u tako kratkom vremenu.

Uz Novi Vinodolski ogromne kiše pale su i u Crikvenici, ali i Malinskoj na ostrvu Krku. Stanovnici kažu, znalo je i pre biti poplava, ali nikad ovako.

"Ovo se ne pamti, u razgovoru sa starijima, ovako u Novom nikad nije bilo. Rekordna visina Ričine je bila 220 cm, sad je 270 i teško da ta Ričina otiče kad se ta voda digne u nivo ulice i mora", govore.

Trenutno su sve vatrogasne ekipe na terenu, materijalna šteta se sabira, a kiša koja je padala ceo dan, očekuje se da će prestati tokom noći.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()