Novi Sad izdao upozorenje o pripravnosti građana: Pratite RHMZ, pripremite se na nepogode

Novi Sad izdao uputstva o bezbednosti građana

05.08.2023. 11:56
  • Podeli:
Tan2023-07-2010391716_4 novi sad nevreme GRADSKO ZELENILO NOVI SAD-64b90a21b1ea4.webp Foto: Tanjug/Gradsko zelenilo Novi Sad

Grad Novi Sad pozvao je svoje građane da prate upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) i pripreme se za najavljene vremenske nepogode, poštuju bezbednosne propise i ukoliko se u toku vremenskih neprilika nađu na nebezbednim lokacijama u Gradu poštuju uputstva koje je propisao Sektor za vanredne situacije MUP-a.

RHMZ je izdao meteorološko upozorenje na značajnu promenu vremena za područje Srbije u toku današnjeg dana, a u drugoj polovini dana i na vremenske nepogode kao što su obilne padavine, grad i olujne udare vetra.

"Pratite upozorenja RHMZ"

"Grad Novi Sad, shodno Odluci o uvođenju vanredne situacije koja je proglašena radi upotrebe posebnih mera, dodatnih snaga i sredstava u otklanjanju nastalih posledica izazvanih olujom praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem, moli svoje sugrađane da prate upozorenja RHMZ", navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Građanima je upućena i molba da ukoliko primete zagušene slivnike i slivne rešetke koje posledično utiču na zadržavanje atmosferske vode na javnim površinama, pre novih padavina, to prijave nadležnim službama na telefone Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Više o upozorenju na zvaničnim stranicama Grada Novog Sada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()