Novo nevreme u Hrvatskoj, potopljen deo Splita

U Splitu u kratkom vremenu palo više od 100 litara kiše na četvorni metar. Zbog obilne kiša pod vodom i riva u Baškoj Vodi.

08.12.2022. 13:56
  • Podeli:
poplave_split_dnevno.ba-1663595959437.webp Foto: Dnevno.ba

Jaki grmljavinski pljuskovi zahvatili su su u četvrtak centralnu Dalmaciju, a zbog obilne kiše poplavljene su neke splitske ulice. U Baškoj Vodi je potopljena i riva.

Grmljavinsko nevreme počelo je oko 11 sati na području Trogira i Kaštela, a potom se premestilo prema Čiovu, Solinu i Splitu. U 60 minuta na trogirskom području palo je do 20 litara kiše po kvadratnom metru, dok je u Splitu palo i preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, javlja portal Dalmacija Danas.

Dodaje da je velika količina oborina u kratkom vremenu donela je mestimične bujice, pa su se neke splitske saobraćajnice našle pod vodom.

Na području Baške Vode palo je 81 litar po kvadratnom metru, na omiškom zaleđu 70 litara.

Za splitsku, kninsku i dubrovačku regiju izdato je i žuto upozorenje meteoalarma. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()