Oluja Henk pogodila Veliku Britaniju: Putevi i mostovi blokirani, poplave prete

Železničke kompanije su najavile kašnjenja i otkazivanja železničkih linija

03.01.2024. 11:31
  • Podeli:
oluja henk David DaviesPA via AP via Tanjug-659536ec0b509.webp Foto: David DaviesPA via AP via Tanjug

Zbog oluje Henk u Engleskoj je izdato više od 300 upozorenja na poplave, preneli su danas britanski mediji.

Agencija za životnu sredinu saopštila je da je u Engleskoj bilo 368 aktivnih upozorenja na moguće poplave i 322 upozorenja na poplave, što znači da se očekuju poplave, a u Northemptonu je izdato upozorenje na poplave opasne po život.

Železničke kompanije su najavile kašnjenja i otkazivanja železničkih linija zbog kiše i jakih vetrova koji su pogodili celu Veliku Britaniju, prenosi Gardijan.

Danny Lawson/PA via AP via Tanjug

 

Kompanija Velika zapadna železnica saopštila je da je poplava blokirala nekoliko delova njene železničke mreže, a u blizini Čiping Sodberija u Glosterširu obustavljene su sve železničke linije između Svindona i Bristol Parkveja.

Sve linije koje polaze sa londonske stanice Pedington prema južnom Velsu su preusmerene, što produžava putovanje u proseku za oko 40 minuta.

Poplave su takođe blokirale rutu između Liskirda i Lua u Kornvolu, a zatvorene su i neke linije između Totnesa i Plimuta u Devonu.

Železnička kompanija Velika Anglija je kasno sinoć potvrdila ozbiljne poremećaje železničkog saobraćaja sa više incidenata koji su uticali na usluge širom te železničke mreže.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()